Airco Service

Op zoek naar airco service? Wij verzorgen service en onderhoud voor airconditioning, klimaat- en koeltechniek door heel Nederland. 

Als eigenaar of beheerder van een koelinstallatie bent u zelf verantwoordelijk voor regelmatige keuringen en inspecties. In het kader van de Wet Milieubeheer wordt er actief toezicht gehouden door verschillende instanties, waaronder bijvoorbeeld de arbeidsinspectie.

Iedere installatie dient regelmatig onderhouden te worden. Periodieke inspecties dienen te voldoen aan wettelijke voorschriften. Wanneer en hoe vaak een installatie onderhouden en geïnspecteerd dient te worden hangt af van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld: het type koudemiddel, de koudemiddel-inhoud en de wijze van gebruik.

airco service - service controls
service controls logo

Service Controls BV

Wij zijn gevestigd in Loenen op de Veluwe. We zijn gespecialiseerd in koel- en klimaattechniek. Door onze doortastende en klantvriendelijke aanpak hebben wij een tevreden klantenbestand opgebouwd met het installeren van airco in huis.

 

Wij werken voor particulieren en bedrijven waaronder bijvoorbeeld Voskamp Apeldoorn, Poedercoating Apeldoorn en Restaurant Kokkie. Dankzij onze jarenlange ervaring met klimaat- en koeltechniek streven wij naar optimale en duurzame oplossingen. Wij realiseren airconditioning en koeltechnische oplossingen voor grote en kleine projecten, van particulier tot professioneel.

Deskundige airco service

Goed onderhoud is belangrijk. Niet alleen om een goede werking van uw installatie te garanderen maar evengoed voor het milieu. Deskundig en regelmatig onderhoud voorkomt namelijk dat schadelijke koudemiddelen ontsnappen uit uw installatie.

U bent verplicht om uw installatie in een goede conditie te houden. Een gedegen onderhoudsplan is hier onderdeel van. In dit plan staan de verschillende inspecties en controles beschreven. 

Installaties met een inhoud van >5 ton CO2-equivalent moeten regelmatig gecontroleerd worden op lekkage.

Hoe vaak er gecontroleerd moet worden is afhankelijk van de koudemiddel-inhoud en of de installatie voorzien is van een lekdetectie-systeem. Een lekdetectie systeem is verplicht voor installaties met een koudemiddel-inhoud van >500 ton CO2-equivalent.

Goede airco service is belangrijk.

Niet alleen om een goede werking te garanderen maar ook voor het milieu.

EPBD Airco keuring

Airconditioning installaties met een totaal koelvermogen van >12kW dienen om de 5 jaar gekeurd te worden.

Onderdeel van deze keuring zijn onder andere het opwekking-, distributie- en afgiftesysteem. Daarnaast dient de keurmeester 

een adviesrapport aan te leveren over de verbetering of vervanging van (onderdelen van) de airconditioning. De opvolging en uitvoering van dit adviesrapport vallen niet binnen de keuring.

Alternatieven voor airconditioning

Naast koel- en klimaat techniek behoren ook warmtepompen tot ons portfolio. Met behulp van een warmtepomp kunt u niet alleen koelen maar ook verwarmen.

 

Een warmtepomp kan hierbij gebruik maken van een warmtebron om energiezuinig te verwarmen. Met behulp van warmtepomp kunt u ook uw woning of bedrijfspand koelen. Een warmtepomp is milieuvriendelijk zorgt voor een verlaging van uw energie kosten. Afhankelijk van uw situatie ontwerpen onze adviseurs een systeem. Zodoende streven we naar een optimale en rendabele oplossing.

Merken airconditioners

Wij hebben jarenlange ervaring met het installeren en onderhouden van airco’s. 

Daarom hebben wij ruime ervaring met diverse merken. Indien gewenst kunnen wij zodoende het merk van uw voorkeur gebruiken. Wij werken onder andere met de volgende merken:

airco apeldoorn daikin service controls

Daikin

Daikin heeft meer dan 95 jaar ervaring binnen de koeltechniek. Het bedrijf is continu bezig de kwaliteit van haar producten te optimaliseren. Daarmee streven ze naar verbeteringen binnen de klimaat techniek. Daarnaast is Daikin bewust bezig met de optimalisatie van het productie proces. Hierdoor verbruiken ze weinig energie en produceren ze weinig afval; wat goed is voor het milieu.
airco apeldoorn toshiba service controls

Toshiba

Het bedrijf achter Toshiba is al sinds 1873 bezig met het ontwikkelen van technische innovaties. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een wereldberoemde en onmisbare speler. Toshiba staat voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

Voordelen van onze service

  • Jarenlange ervaring met koel- en klimaattechniek
  • Advies op maat
  • Professioneel onderhoud en reparatie
  • Aantrekkelijke prijzen
  • Snelle service

Vrijblijvende offerte

Geïnteresseerd? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Of vraag een adviesgesprek aan met een adviseurs. 

Onze adviseurs kunnen vaak dezelfde week nog bij u langskomen voor een airco Druten. Samen zoeken we dan naar een optimale oplossing voor uw situatie. Wij helpen u graag!

Plan een vrijblijvend adviesgesprek, wij helpen u graag.

Summary
Airco Service
Article Name
Airco Service
Description
Airco Service.
Author
Publisher Name
Service Controls B.V.
Publisher Logo